CosmetiKorean

Terapia PRP: Plasma Bogată în Trombocite și Beneficiile Ei

 

Terapia Vampir (PRP) – O Soluție Modernă pentru Regenerarea Pielii

Introducere în Terapia Vampir Terapia Vampir, cunoscută și sub denumirea de terapie PRP (Platelet-Rich Plasma), este un tratament estetic non-invaziv ce utilizează plasma bogată în trombocite prelevată din sângele pacientului pentru a stimula vindecarea și regenerarea pielii. Aceasta este folosită în diverse domenii medicale, inclusiv medicina estetică, tricologie, ortopedie, urologie, ginecologie și medicina dentară.

Aplicabilitate și Beneficii Terapia PRP este versatilă, tratând îmbătrânirea cutanată, ridurile, cicatricile, vergeturile și alte imperfecțiuni ale pielii. Popularitatea sa a crescut datorită eficienței în rejuvenarea pielii feței, gâtului, decolteului și mâinilor. Folosind sângele propriu al pacientului, riscul de reacții adverse este redus semnificativ.

Principiul de Funcționare PRP se bazează pe capacitatea plasmei sanguine de a stimula procesele naturale de vindecare și regenerare datorită concentrațiilor crescute de trombocite și factori de creștere. Procedura implică recoltarea unei mici cantități de sânge, care este centrifugată pentru a separa plasma bogată în trombocite. Aceasta este apoi injectată sau aplicată topic pe piele, stimulând producția de colagen și elastină și îmbunătățind sănătatea pielii.

Beneficiile Terapiei Vampir

 • Producția de colagen: Stimularea producției de colagen și elastină pentru o piele mai fermă și mai tânără.
 • Reducerea ridurilor: Estomparea ridurilor și liniilor fine prin regenerarea celulară și îmbunătățirea vascularizației.
 • Tratamentul alopeciei: Îmbunătățirea sănătății foliculilor de păr și promovarea creșterii părului prin injectarea PRP în scalp.
 • Îmbunătățirea texturii pielii: Ameliorarea cicatricilor și petelor pigmentare, uniformizarea culorii pielii.
 • Riscuri reduse: Folosind sângele propriu, riscul de reacții adverse este minim.
 • Confortul pacientului: Procedura este în general nedureroasă, cu aplicarea anestezicelor locale.
 • Rezultate durabile: Efectele PRP devin mai vizibile în timp, datorită producției continue de colagen.

Etapele Procedurii

 1. Consultație inițială: Evaluarea nevoilor pacientului și stabilirea unui plan personalizat de tratament.
 2. Pregătirea înaintea tratamentului: Aplicarea cremei anestezice pentru a minimiza disconfortul.
 3. Recoltarea sângelui: Prelevarea unei mici cantități de sânge.
 4. Centrifugare: Separarea plasmei bogate în trombocite de celelalte componente ale sângelui.
 5. Aplicarea PRP: Injectarea sau aplicarea topică a PRP-ului pe zonele dorite ale pielii.

Recomandări Post-Procedură După tratament, se recomandă evitarea expunerii excesive la soare și folosirea produselor cosmetice non-iritante. Urmarea unui regim de îngrijire a pielii este esențială pentru menținerea rezultatelor.

Contraindicații și Reacții Adverse Contraindicațiile includ:

 • Afecțiuni medicale severe (ex. cancer, boli autoimune)
 • Condiții dermatologice active (eczeme, psoriazis)
 • Utilizarea medicamentelor care afectează coagularea sângelui
 • Boli de sânge (hemofilie, trombocitopenie)
 • Septicemie și boli infecțioase
 • Sarcina și alăptarea

Reacțiile adverse pot include disconfort temporar, roșeață, prurit, umflături, echimoze și inflamații la locul injectării, toate acestea fiind în general tranzitorii.

Candidatul Ideal și Rezultatele Tratamentului Nu există o vârstă specifică pentru candidatul ideal pentru Terapia Vampir. Este potrivită pentru persoanele de toate vârstele, fie pentru prevenirea semnelor îmbătrânirii, fie pentru tratarea lor. Rezultatele includ îmbunătățirea texturii pielii, reducerea ridurilor și liniilor fine, și creșterea elasticității și luminozității pielii. Pentru rezultate optime, se recomandă între 3 și 6 ședințe pe an, la intervale de 2-3 săptămâni.

Concluzie Terapia Vampir oferă o metodă modernă și eficientă pentru regenerarea și rejuvenarea pielii, cu riscuri minime și rezultate durabile, adaptată nevoilor individuale ale fiecărui pacient.